Daarnaast is hij auteur van talloze boeken en artikelen op het gebied van het auteursrecht, auteurscontractenrecht, het merkenrecht, het databankenrecht, het portretrecht, de naburige rechten en het recht van intellectuele eigendom in het algemeen.
Dirk is lid en oud-voorzitter van de Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA), lid en oud-bestuurslid van de Vereniging voor Auteursrecht (VVA, onderdeel van ALAI), lid en oud-bestuurslid van de Vereniging Intellectuele Eigendom (VIE, onderdeel van de AIPPI), en lid van de BMM en de VMC. Hij is een veel gevraagd spreker en maker van een tiental ‘kennisclips IE’ en online hoorcolleges. In 1997 is hij gepromoveerd op een proefschrift over auteursrecht en internet dat hij deels schreef tijdens een verblijf aan het Max Planck Instituut voor Intellectuele Eigendom in München.
Enkele aanbevelingen voor Dirk Visser:
’the autority in the Netherlands on copyright’, ‘if you have a complicated copyright question he’s the one to go to’ (Chambers 2022).
‘Dirk Visser is the best copyright lawyer where litigation before the Dutch Courts and also the CJEU is concerned. Very sharp, quick on his feet, very efficient, knows everybody, and is involved in all relevant developments where litigation regarding online copyright infringement.’ (Legal 500 2020).
Dirk Visser heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ‘intellectueel eigendomsrecht’ als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.
Representatief werk:
– Procedure over auteursrecht op driedemensionale puzzelkubus.
– Advisering over verbouwing gemeentehuis in verband met persoonlijkheidsrechten van de architect.
– Procedure over handelsnaamgebruik na overname.
– Advisering over beëindiging uitgave overeenkomst tijdschrift.
– Procedures ove beëindiging muziekexploitatie-overeenkomst.
– Advisering over transparantieverplichting bij auteurscontracten.
– Procedures over blokkering van illegale websites.
Highlighted Procedures:
Toegang tot de kabel
Merkenrecht
Leenrecht
Staatssteun en publieke omroep
Misbruik machtspositie en vrij verkeer van diensten
Auteursrechtvoorbehoud